Pogorârea Sfântului Duh. Rusaliile

La 50 de zile de la Înviere, sărbătorim Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile), prin care facem efortul învățării și asumării lecțiilor primite de la înaintașii noștri.

Înălțarea la cer a trupului lui Hristos (40 de zile de la Înviere) echivalează cu transmiterea învățămintelor vieții de la omul care le-a trăit și le-a dobândit, către inteligența superioară, divină. Apoi, Sâmbăta morților rememorează viața celor apropiați, ajutând omul să conștientizeze conținuturile transcedentale care îl animă și îi condiționează existența în mod particular, ca individ care face parte dintr-o anumită familie și-un cerc relațional. Iar Pogorârea Sfântului duh reprezintă întoarcerea înțelepciunii divine, în buclă de feedback, către toată omenirea aflată în viață.

Este un mare proces de învățare, de finisare a inteligenței existenței superioare:

– Oamenii se întrupează (la nivel material) pentru a trăi și experimenta potențialul energetic, spre înțelegerea lui și dobândirea de cunoaștere;

– Informația este apoi dusă acasă, la Dumnezeu Tatăl (în plan spiritual), spre dezvoltarea înțelepciunii superioare și creșterea fondului informațional general;

– Înțelepciunea se întoarce apoi (prin Pogorârea Duhului Sfânt), pentru fundamentarea și finisarea deciziilor oameniilor, îmbunătățind dinamica vieții și premisele de evoluție a întregii existențe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.