Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva ne reamintește de importanța renunțării la sine pentru facilitarea împlinirii voinței divine. Predarea sinelui înaintea lui Dumnezeu ne ajută la gestionarea corectă și sănătoasă a atașamentelor și ne face conștienți de locul și rolul nostru în marele angrenaj al vieții.

În orice coabitare, sinergia ajunge să fie dependentă de sincronizarea și complementarizarea părților, precum și de sacrificiul personal pentru împlinirea reciprocă a nevoilor și menținerea fericirii.

Pe de o parte, este nevoie să ne dăm din calea lui Dumnezeu, ca să își poată pune în operă voința și să așeze lucrurile în varianta lui optimă. Pe de altă parte – în spiritul legii reciprocității – sacrificiul nostru cere sacrificiu în contrapartidă de la Dumnezeu. Dacă noi ne punem la dispoziția lui pentru împlinirea voinței divine, apoi rupe și el de la sine oferindu-ne împliniri pe care le cerem (ca bonus/ rambursare pentru munca noastră, în mod suplimentar față de ce era deja prevăzut în planurile divine).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.