Sfânta Treime

A doua zi de Rusalii, sărbătorim Sfânta Treime, cu dedicații speciale pentru Duhul Sfânt – oceanul de energie inteligentă autoreglată, care ajută existența să se manifeste în condiții de echilibru și homeostazie, în baza unor reguli imuabile și de necontestat.

Faptele noastre generează consecințe, a căror asumare este contabilizată și reglată rece (neutru și fără greșeală) prin mecanismele de tip karmic ale Sfântului Duh. El nu stă să judece binele și răul, unde am greșit sau unde am făcut bine, ce nu ne pasă și ce ne apasă sufletul; el pune în executare potențialul energetic așa după cum l-am împins noi să fie, prin deciziile noastre.

Dacă Tatăl este gândul, Fiul este cuvântul, iar Duhul este fapta. În libertatea existenței fiecărui om, gândul creionează strategia și direcția vieții, cuvântul coordonează și gestionează manifestarea ei, iar fapta gravează în mod incontestabil experiența, traducând-o din potențial energetic în informație.

Gândul pare firav și inexistent, dar modelează energie. Vorba pare inofensivă, dar mișcă și munții dacă-i spusă cu grijă. Iar fapta este clară, vizibilă în lumea materială. Nici una din cele trei nu poate fi ștearsă sau retrasă, generând consecințe și urmări pentru care-i musai să plătești: să dai sau să primești, după cum ai fost inspirat să le manifești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.