Tăierea capului lui Ioan Botezătorul

Tăierea capului lui Ioan Botezătorul simbolizează prostul nostru obicei de a distruge lucrurile mari pentru scopuri mici.

Irod a sacrificat un colos spiritual pentru o plăcere carnală, trecând cam fără tăgadă peste mâhnire și peste mustrările de conștiință. Acum… Și dacă am presupune că cele două talere ale balanței– înalt spiritualitatea vs. plăcerile materiale – ar fi egale înaintea vieții, problema rezidă în incapacitatea noastră de a ne calibra deciziile pentru binele cel mai strategic.

Prea mult gândim la scară mică, egoist, individualist, căutând să împlinim doar nevoi spontane și necesități de supraviețuire iluzorii, neglijând mult prea ușor nevoile de dezvoltare colectivă și de evoluție a speciei, pe termen lung. Până nu-nvățăm că suntem parte dintr-un context de viață superior, în care fiecare gând, vorbă și faptă construiesc în jurul nostru și ajung să ne influențeze tot pe noi (în buclă de feedback)… o să continuăm să ne scăldăm într-o mocirlă cu noroi, supărați apoi că nu ne-atinge soarele și nu ne mai curățăm bine sub ploi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.