Curățenia

Petrecându-ne viața mai mult în casă, acum, este util și indicat să menținem curățenia în spațiul pe care îl locuim. Și, după ce ne plictisim de atâta dereticat în jurul nostru, putem să trecem liniștiți la curățenia trupului, a minții și a sufletului nostru.

Nu este rușinos să observăm și să vorbim despre curățenia interioară. Din contră, este chiar indicat și sănătos. Noi încă din copilărie adunăm conținuturi – din familie, din anturaj, din societate – care nu sunt ale noastre, dar pe care le asimilăm și le depozităm în noi, în mod inconștient. În manifestarea vieții individuale sau sociale, noi ne identificăm cu conținuturile pe care le deținem, distorsionându-ne sinele autentic și personalitatea originală.

Trăind în izolare socială acum, avem posibilitatea să ne oprim din alergătură și să facem un bilanț. Putem să căutăm ce avem în noi și nu-i al nostru; ce ne folosește, păstrăm; ce nu, aruncăm. Cum suntem în esența noastră și-am uitat să mai arătăm lumii? Ce ne sufocă și ne ține pe loc? Ce ne împovărează și cărăm pe umerii noștri, acumulate dintr-ale lumii? Care-i curățenia de primăvară pe care vrem să o parcurgem înăuntrul nostru, astfel încât să ne întoarcem renăscuți, în lume, atunci când viața socială își va relua cursul său natural?

În viața noastră modernă și sofisticată, rareori avem ocazia să ne mai oprim o vreme atât de lungă. Curățenia, eliberarea și renașterea de sine sunt cele mai frumoase cadouri pe care ni le putem oferi acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *