Dinamica securității cibernetice

RO_COPERTA A4 -1Dinamica securității cibernetice. Repere de gestionare holistică a securității în context tehnologic (Eugen Florian Popescu) este o carte care pune în centrul atenției tehnologia și implicațiile de securitate pe care aceasta le comportă intrinsec și în relație cu omul (ca dezvoltator și utilizator al său) și cu mediul înconjurător.

Invită la o analiză de ansamblu a ciclului de viață al tehnologiei – de când este concepută, pe măsura utilizării sale și până iese din uz – pentru a înțelege necesitățile individuale și organizaționale de asigurare a securității cibernetice, precum și nuanțele mai puțin observate și cunoscute ale influenței pe care tehnologia o aduce asupra echilibrului ecosistemic.

Cartea este disponibilă în ediția a 2-a, aici (tradusă în limba engleză) sau aici (în limba română – ISBN 978-973-0-35800-1, Găești, 2022).

De asemenea, poate fi urmărită și pe Goodreads.

Lectură plăcută!

Un comentariu la „Dinamica securității cibernetice

  1. Această carte mi-a adus echilibru în gândire cu privire la tehnologie, m-a ajutat să conștientizez atât nevoia de tehnologie, cât și vulnerabilitățile care vin la pachet.
    Am apreciat metaforele folosite, analogia cu viața, cu omul. M-au ajutat să rămân captivată într-o lectură cu termeni destul de tehnici, deși nu este neapărat aria mea de interes. Este o carte care te invită la reflecție atât la nivel individual, cât și la nivel organizațional și chiar la nivel macrosistemic. Cred ca e necesar să îți pui cel puțin întrebările din carte atunci când ‘creezi tehnologie’.
    Inspirată de aceasta lectură, îmi doresc un mediu tehnologic mai sigur, poate chiar mai puțin accelerat, orientat către protejarea sănătății psihologice, sociale, a identității, respectarea vieții private, un mediu tehnologic care să ne ajute să creștem, dar nu în condițiile actuale în care plătim un preț mult prea mare, din punctul meu de vedere. În plus, îmi doresc ca tehnologia să fie folosită pentru protejarea mediului și nu să contribuie la distrugerea acestuia.
    ‘Cunoașterea ne ajută să ne putem orienta deciziile și cursul vieții. Ne dă libertate de mișcare și asigură fundația de resurse pe care ne putem construi capacitatea de gândire critică, analitică, creativă, autonomă.’
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *