Reculul

Ce te afectează abia după ce s-a terminat, ca urmare a deschiderii ochilor, de fapt afectează ego-ul tău, nu pe tine. Afectează ceea ce crezi tu despre tine.

În timpul experiențelor n-ai avut nici o problemă. Te-ai bucurat de viață, de moment. Respectă-te pe tine, cel din trecut, care s-a simțit bine. Acel tu nu se mai schimbă cu nimic, că a fost deja acolo, a trăit în armonie. Bucuria și limpezimea minții trăite sunt în tine și nu ți le ia nimeni.

Ce trăiești acum cu gândul la trecut e doar o iluzie, o percepție, un conținut abstract fabricat artificial și care nu există în lumea materială, o comparație pe care o faci din cu totul alte perspective decât cele pe care le-ai avut când ai trăit respectivele experiențe.

––o––

În egală măsură, dacă suferi de la ceva din trecut nu foarte fericit, regretul nu-și are rostul.

Lasă emoția să ardă, să te modeleze, că are un scop precis. Dar domolește-ți gândul și nu-ncerca tardiv să mai întreții focul, că trecutu-i stins.

Ce n-a ținut de tine și n-ai putut controla, lasă-le-n plata vieții. Iar pentru ce-ai făcut sau ai evitat să faci și acum te bântuie… Devino conștient că-n orice moment iei cea mai bună decizie. Onorează-ti evoluția și înțelepciunea târzie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *