Universul tehnologiei

Tehnologia este o proiecție a noastră în exterior. Este o reproducere a ceea ce suntem, a ceea ce gândim și a ceea ce percepem și înțelegem despre viață. Este o formă de externalizare a conținuturilor dinăuntrul nostru, cărora le dăm viață și libertate să se desfășoare… uneori direcționat și controlat de noi (cum sunt mai toate tehnologiile de până în prezent – programate pentru un set de acțiuni determinate), alteori în voia lor proprie (cum este cazul tehnologiilor emergente, bazate pe automatizare, autonomizare, auto-evoluție și interconectare ridicată).

Tot tehnologie sunt și abilitățile noastre pe care le punem la treabă spre a ne eficientiza acțiunile și a ne crește confortul vieții, ori mecanismele care ne facilitează comunicarea/ cooperarea/ colaborarea/ coordonarea reciprocă/ organizarea socială, sau gândirea care ne ajută să creăm valoare și să dăm sens existenței noastre. Sunt – toate – moduri de a folosi în mod optim energia de care dispunem și de a ne extinde spațiul de control dincolo de limitele corpului nostru.

Poate nu suntem conștienți de puterea pe care o deținem (individual și colectiv), dar cu siguranță fiecare dintre noi aduce o mare influență vieții (personale și sociale) și mediului înconjurător, chiar și prin ”banala” sa prezență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.