Universul tehnologiei

Tehnologia este o proiecție a noastră în exterior. Este o reproducere a ceea ce suntem, a ceea ce gândim și a ceea ce percepem și înțelegem despre viață. Este o formă de externalizare a conținuturilor dinăuntrul nostru, cărora le dăm viață și libertate să se desfășoare… uneori direcționat și controlat de noi (cum sunt mai toate tehnologiile de până în prezent – programate pentru un set de acțiuni determinate), alteori în voia lor proprie (cum este cazul tehnologiilor emergente, bazate pe automatizare, autonomizare, auto-evoluție și interconectare ridicată).

Tot tehnologie sunt și abilitățile noastre pe care le punem la treabă spre a ne eficientiza acțiunile și a ne crește confortul vieții, ori mecanismele care ne facilitează comunicarea/ cooperarea/ colaborarea/ coordonarea reciprocă/ organizarea socială, sau gândirea care ne ajută să creăm valoare și să dăm sens existenței noastre. Sunt – toate – moduri de a folosi în mod optim energia de care dispunem și de a ne extinde spațiul de control dincolo de limitele corpului nostru.

Poate nu suntem conștienți de puterea pe care o deținem (individual și colectiv), dar cu siguranță fiecare dintre noi aduce o mare influență vieții (personale și sociale) și mediului înconjurător, chiar și prin ”banala” sa prezență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *