Descoperirea

Trăim înăuntrul nostru 100% din timp, chiar și atunci când suntem în interacțiune cu ceilalți sau cu mediul exterior. Izolarea ne permite să fim conștienți de ”rolurile” dinăuntrul nostru și de ”vocile” ori pozițiile pe care le luăm în oricare moment al vieții.

Îngrădirea libertății de mișcare în exteriorul casei noastre ne oferă șansa limitării stimulilor exteriori pe care îi avem de gestionat, astfel dobândind o mai mare posibilitate/ libertate să ne concentrăm asupra propriilor conținuturi. Desigur, în primă etapă, ne pare totul mai încărcat: trebuie să învățăm tot felul de platforme de lucru la distanță, trebuie să ne organizăm timpul și să învățăm să respectăm noul bioritm al celor cu care trăim și cu care împărțim spațiul casei.

Dar în urma etapei de adaptare, vom găsi că dispunem de mai mult timp liber și de o mai mare capacitate de gândire, de analiză și de reflecție. Totul se liniștește în jurul nostru; diversitatea și distractorii dispar. Iar nouă ne revine responsabilitatea naturală să contrabalansăm nevoia de diversitate, căutând să explorăm lumea infinită pe care o regăsim în persoana care suntem.

Indiferent că în izolare sau ulterior, când ne vom recâștiga libertatea de mișcare, noi trăim – de fapt – tot timpul înăuntrul nostru. Și, dacă vrem să ne bucurăm din plin de viață, cel mai bine o putem face cunoscându-ne pe noi înșine și valorificând din plin calitățile pe care le deținem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *