Energia macro

Luna a intrat în penumbră și se odihnește. Soarele o caută bezmetic și dă ture-n jurul Pământului; de dragul jocului, obișnuiește să-i fie lumina momentului. Cic-a intrat Venus în Scorpion și s-a întâlnit acolo cu Marte care a stat la taifas ceva mai înainte – într-un spațiu mai retrograd – cu Jupiter, în Taur. Și că dacă aceste condiții, atunci cică iubirea explodează și curge pe toate câmpurile, ca laptele și mierea, și se reinventează pe toate planurile, într-un stil războinic-revoluționar… asta pe un fond de stabilitate profesională ieșită din comun, dobândită dinainte cu multă meticulozitate și cu organizare brici, care permite acum transformări senzațional de minunate în interiorul indivizilor.

Pe lângă interpretarea pur aleatorie a fenomenului imaginat mai sus, ce vreau să spun e că energia macro… e real business. ‍ Și nu mă refer aici doar la energia macro generată de planete, care normal că există, din moment ce fiecare corp material este o energie condensată și, cu cât corpul conține mai mult material, cu atât cantitatea de energie depozitată în el crește proporțional.

Ci mă refer la orice formă de energie spirituală de mare amploare (fie energie colectivă generată de oameni, fie energie urbană generată de cuiburi antropocentrice, fie energie climatică generată de natură sau de Pământ, fie energie extraterestră generată de alte planete sau mai știu eu ce corpuri sau forme materiale or mai exista în cosmos) care ne ia pe sus și ne poartă ca un val ce nu ține cont de picăturile care suntem… se duce ca tancul în direcția în care-l poartă inerția-i.

Energii din astea există și se manifestă. Cum ajungem să le dibuim… om mai vorbi noi. Important e să-nțelegem că nu întotdeauna ce trăim ni se datorează sau ne privește fix, fix pe noi, ca indivizi-buric-al-pământului, ci pur și simplu pentru că aia e inerția spontană a energiilor macro pe care le traversăm (sau, mai bine zis, care ne mătură).

Ele ne pot facilita anumite decizii și mișcări (deci pot fi căi de oportunitate) sau ne pot fi potrivnice și distructive (deci salvatoare/ vindecătoare). Oferă predispoziții pe care noi le putem valorifica doar dacă-nvățăm să plutim inteligent pe val.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *